Omgivelser

Vila Ogrin ligger kun tre kilometer fra Piran – som er en liten by rik på kultur og historie med middelalderpreg, og med mange flotte arkitekturiske opplevelser. Her kan man også besøke Sjøfartsmuseet "Sergej Mašera" og byens Akvarium. Forma Viva er en spennende park med steinskulpturer, og ligger rett bak lystbåt havnen i Portorož. Ikke gå glipp av besøket til Secovljes salt marker og Tonas hus, en verneverdig og restaurert hus fra dette området opprinnelige innbyggere. Få også med deg de typsike eldre Istriske landbyene i innlandet med sine svært så gjestfrie innbyggere som bare venter på å få tilby dere - originale Istriske middelhavsretter, vin og oliven olje. Kysten og det det umiddelbare innlandet tilbyr gode muligheter for alt fra lengre spaserturer, sykling og hesteridning til lengre båtturer og ekskursjoner til Venzia med hurtigående katamaranbåter. Ønsker du å bli bedre kjent med den Slovenke kysten kan man benytte seg av en av de mange organiserte båtturene som tilbys av lokale reisearrangeører eller også ta en småflytur fra flyplassen i Portoroz som gir deg et fantastisk panoramabilde av hele kyststipen fra Portorož og hele veien til Ankaran.

Portoroz er et ideelt utgangspunkt for turer og utflykter til reisemål så som de berømte Postojna og Škocjan grottene, Hrastovlje, Ljubljana som er hovedstaden i Slovenia, den romantiske innsjøen Bled og fantastiske Lipica. Borgen Miramare i Italy er også å anbefale. Rett sør for Portoroz ligger Kroatia og i det nordlige Kroatia ligger flere flotte kystbyer og øyer og andre naturperler så som Plitvice lakes, byene Poreč, Rovinj, Limfjord, Pula og Brioni. Alle bare 30-60 minutter unna med bil. I området rundt Vila Ogrin finnes en stort antall gangstier, sykkeltraséer, flere tennisbaner, bordtennis, basketball, fotball og vollyball baner. Beach volley er også svært vanlig og det er egne baner for dette på stranden.

Det er også en større barnepark midt i Portoroz med mange lekeapparater og mini tivoli. Det finnes også et go-kart senter rett ved lystbåt havnen. I havna kan man leie seilbåt og på Sečovlje airport 1 km fra havna kan man delta på fallskjermkurs. Et stort antall vannsportfirma tilbyr en mengde sportslige aktiviteter som: seiling, surfing, vannski, »parachuting«, »tube-gliding« osv. Man kan også leie fiskeutstyr og det finnes også et dykkesenter i Piran hvor man dykker på et vernet koralrev rett utenfor byen. Absolutt en opplevelse.

Nyt solen, havet og det hyggelige miljøet!
Leiligheter Ogrin, Portorož, Slovenia